Biznesmeni gjerman: Ja çfarë po na shpjegonte kryeministri i Shqipërisë

Kryeministri Edi Rama takoi gjatë vizitës së tij në Mynih të Gjermanisë në kuadër të Konferencës së Sigurisë edhe themeluesin e Facebook, Mark Zuckerbeg.

Por në një bisedë të shkurtër edhe me biznesmenë dhe investitorë të tjerë, një prej tyre Christian Angermayer ka publikuar foton nga takimi dhe ka zbuluar se për çfarë po flisnin me kryeministrin shqiptar.

Ai në një postim në Instagram, shprehet se Rama po i shpjegonte se pse Shqipëria është i vetmi vend i cili ka qenë pjesë e ish- bllokut të Bashkimit Sovjetik dhe sot nuk ka parti komuniste.

“Konferencat e mëdha globale shpesh përdoren (ab) si një altoparlant për CEO-t dhe politikanët për të shpërndarë mesazhet e tyre të miratuara nga PR. Në Konferencën e Sigurisë së Mynihut kjo është ndryshe. Pjesëmarrësit e përdorin atë për diskutim të vërtetë, duke folur hapur për çështjet e tyre më të ngutshme dhe duke dëgjuar perspektivat e tjera. Shumë e rrallë këto ditë.

Kjo fotografi kap momentin kur Edi Rama, kryeministri i mahnitshëm i Shqipërisë, i shpjegon CEO-s së Lufthansa-s Carsten Spohr, Mark Zuckerberg dhe mua pse Shqipëria është i vetmi vend i mëparshëm Sovjetik – pa asnjë parti komuniste (Gjermania tani e ka një të tillë): Shqipëria përjetoi shumë më e keqja e komunizmit maoist / stalinist të epokës së gurit.

Ata e dinë nga përvoja e dhimbshme se nuk funksionon. Sot, Shqipëria është një nga vendet më të etura të Evropës Lindore për t’u anëtarësuar në BE dhe për të ofruar për njerëzit e saj lirinë dhe prosperitetin që vjen si kapitalizëm i përgjegjshëm dhe gjithëpërfshirës”, shkruan Angermayer.


Shtuar 19.02.2020 15:07