Si të mbrohemi nga koronavirusi! Kjo është mënyra ideale për të larë duart (VIDEO)

Një prej mënyrave më të mira për tu mbrojtur nga koronavirusi është larja e duarve.

Është e rëndësishme që ky proces të bëhet sa më mirë që të ndalohet përhapja e koronavirusit që është përhapur në gati 70 shtete. Shkencëtarët dhe ekspertët besojnë se shmangia e infeksionit bëhet me higjenën e mirë.

Por cila është mënyra e duhur për të larë duart? Sipas Qendrës për Kontrollin dhe Parandalimin e sëmundjeve, larja e duarve është një nga mënyrat më të mira për të ndaluar ju dhe ata që ju rrrethojnë nga sëmundjet.

Ky është procesi perfekt me 5 hapa:

1.Lani duart me ujë të bollshëm, të ngrohtë apo të ftohtë dhe më pas aplikoni sapun.

2.Fërkoni duart me njëra-tjetrën së bashku me sapun. Mos harroni të fërkoni mes gishtave dhe poshtë thonjve.

3.Fërkoni duart për 20 sekonda. Nëse keni nevojë për ta matur kohën, këndoni këngën “Shumë urime për ty” nga fillimi në fund për dy herë me radhë.

4.Lani duart mirë me ujë të bollshëm.

5.Thani duart mirë me peshqir ose letër


Shtuar 3.03.2020 18:42