Mosha e duhur për të përfshirë qepën në ushqimin e fëmijës

Qepa është një ndër perimet me më shumë vlera ushqyese në organizmin tuaj. Prandaj ajo rekomandohet të përdoret sa më shumë, jo vetëm e pagatuar por edhe si përbërës në gatime të ndryshme.

Përdorimi i qepës është i mirë për çdo moshë, duke nisur nga foshnjat. Me strukturën e tyre të fortë dhe shijen e fortë, qepët mund të mos jenë një pretendent kryesor për ushqimin e parë të ngurtë të fëmijës suaj, por sipas akademisë amerikane të pediatrisë, nuk ka ndonjë mënyrë perfekte për të filluar me ushqime të ndryshme.

“Qepët mund t’u jepen në mënyrë të sigurt foshnjave ndërsa fillojnë ngrënien e ushqimeve të forta, duke filluar prej rreth 6 muajsh”, konfirmon dietologia pediatre Grace Shea.


Shtuar 1.09.2020 11:55