2.141 ankesa për zgjedhjet e parakohshme në Maqedoninë e Veriut

Në Komisionin Shtetëror për Zgjedhje sonte deri në orën 19:30 kur përfundoi afati, gjithsej janë parashtruar 2.141 ankesa për rezultatin e zgjedhjeve të parakohshme.

Sot pasdite para përfundimit të afatit, 1.982 ankesa parashtroi partia E majtë, ndërsa më herët Aleanca për Shqiptarët parashtroi 77 ankesa. Mbrëmë u parashtruan 82 ankesa, ndërsa shumica u parashtruan nga ASH, por ka edhe nga OBRM-PDUKM.

LSDM bëri të ditur se nuk do të parashtrojë kërkesa në këto zgjedhje.

Pas përfundimit të afateve, KSHZ pritet të caktojë mbledhje nesër, dhe jo më vonë se ditën e hënë publikisht do t’i shqyrtojë dhe do të vendosë ndaj tyre.


Shtuar 18.07.2020 19:08