Shkencëtarët kanë gjetur një vaj magjik që pastron qelizat e kancerit të zorrës së trashë

Ne kemi shkruar shumë gjëra rreth vajit të arra kokosit sepse përfitimet e këtij lëngu janë të pafundme. Cilësitë më të mira gjenden në vajin e kokosit të virgjër organik i cili mund të na ndihmojë në mënyra të ndryshme siç janë zbardhja e dhëmbëve, hidratimi i flokëve, këmbët e pastra të atletit, ekzema etj.

Karakteristikat e vajit të arrës së kokosit

Ndërsa kimioterapia për fat të keq është akoma një trajtim i zakonshëm për pacientët që kanë kancer, studimet e fundit kanë treguar që vaji i arra kokosit po dëshmohet se bëhet një nga armiqtë më të këqij të kancerit. Acidi Lauric është ajo që mbështet sistemin tonë imunitar dhe vaji i arra kokosit është plot me të.

Vaji i arra kokosit është gjithashtu një super-ushqim shumë i vlerësuar anti-inflamator për shkak të acideve yndyrore të tij i cili ndihmon për të vrarë bakteret, kërpudhat, kancerogjenët dhe viruset. Mjekët dhe ekspertët mjekësorë aktualisht po hulumtojnë shumë për shkak të disa zbulimeve shumë premtuese.

Vrasësi i mundshëm i kancerit

Një studim i kryer dhe botuar në Gazetën e Kancerit zbuloi se acidi laurik me 50% të vajit të arra kokosit mund të vrasë qelizat e kancerit të zorrës së trashë. Eksperimentet e Vitro të kryera nga Universiteti i Adelaide panë rreth 90% të qelizave të kancerit të vrarë në vetëm dy ditë!

Ne nuk e dimë nëse doza e përdorur për të vrarë qelizat e kancerit është me të vërtetë e shëndetshme për trupin ose a do ta dëmtonte atë. Sidoqoftë, vaji i mrekullive ka bërë shumë për t’u dhënë ekspertëve shpresë për të gjetur një kurë për kancerin.

Përfitimet e yndyrës së ngopur

Në një eksperiment tjetër të kryer tek minjtë dhe të botuar në Shoqërinë Amerikane të Fiziologjisë, vaji i arra kokosit dhe përmbajtja e saj e ngopur e yndyrave, ulin inflamacionin, rritjen e apoptozës e cila përfshin vdekjen e qelizave dhe ulje e përhapjes së qelizave.

Shpresojmë se do të ketë më shumë prova konkrete dhe thelbësore në të ardhmen e afërt për të treguar se vaji i arra kokosit është me të vërtetë një nga dhuratat më të mëdha të jetës nga nëna natyrë dhe një ditë mund të zëvendësojë kimioterapinë e dëmshme dhe shkatërruese.


Shtuar 14.02.2020 13:58