Mësojeni tani, mund ta keni matur gabim presionin e gjakut gjithë jetën

Rezultatet që marrim kur matim shtypjen e gjakut mund të tregojnë probleme shëndetësore dhe për diagnozën e saktë, është e rëndësishme që të përdorim dorën e saktë.

Presioni i gjakut sistolik (numri i sipërm) – ajo është më e lartë në krahun e majtë sepse është më afër zemrës që pompon gjakun.

Presioni i gjakut diastolik (numër i ulët) – përfaqëson presionin e gjakut të mbetur / minimale në enët e gjakut. Ky numër duhet të jetë i ngjashëm me të dy duart, shkruan shendeti.info

E majta e dorës- kjo dorë është e saktë sipas rregullit të përdorët për matjen e presionit të gjakut për shkak të standardizimit dhe monitorimit më të lehtë të ndryshimit të presionit të gjakut. /albeu.com/


Shtuar 11.05.2020 13:55