Kujdes nga disa ilaçet bimore, mund të jenë të rrezikshme për shëndetin

Medikamentet bimore përmbajnë kimikate, si dhe ilaçe konvencionale.

“Fakti që ato janë të natyrshme nuk do të thotë se ato nuk janë toksike dhe disa janë të rrezikshme për shëndetin”, thotë Edward Ernst, profesor i mjekësisë plotësuese.

Për shembull, bima e kafesë që përdoret për të trajtuar ankthin ishte e ndaluar disa vite më parë, pasi ajo është provuar të shkaktojë probleme të mëlçisë.

Disa preparate të tjera bimore mund të mos jenë toksike, por mund të ndikojnë në efektet e ilaçeve të përshkruara.

Për shembull, kantorioni i përdorur te depresioni ndikon në aktivitetin e të paktën 50% të barnave konvencionale.

Për këtë arsye, ekspertët mjekësorë thonë se njerëzit e papërvojë që përdorin ilaçet bimore ndonjëherë e rrezikojnë shëndetin në vend se ta përmirësojnë, transmeton ksp.

Problemi i dytë është nganjëherë origjina bimore e dyshimtë, pasi kontrolli i përgatitjeve bimore është ende shumë më i ulët se ilaçet konvencionale kur hyjnë në treg.

Kjo do të thotë se disa prej tyre mund të kontaminohen, andaj është e këshillueshme për të blerë çaj dhe përgatitjet bimore vetëm nga prodhuesit e sigurt.


Shtuar 10.02.2020 13:55