Testohet droni për pandeminë, mund të masë temperaturën e rrahjet e zemrës 60m larg (VIDEO)

Policia në Westport të Connecticut është duke testuar një “dron për pandeminë” që mund të monitorojë dhe zbulojë personat me probleme infektimi në rrugët e frymëmarrjes në zonat publike.

Raportohet se këta dronë mund të masin temperaturën e njerëzve nga një lartësi rreth 60 metra dhe kanë aftësi të gjurmojnë teshtimash kollën, rrahjet e zemrës dhe frymëmarrjen duke përdorur sensorët dhe pamje kompjuterike.

Policia po punon për këtë projekt me kompaninë kanadeze Draganfly, e cila deklaroi për herë të parë në muajin mars se po punon me universitetin e Australisë jugore për krijimin e dronit pandemik.


Shtuar 22.04.2020 17:17