Tentoi të vidhte 2 kg rërë nga ishulli i Sardenjës, merr gjobën e majme turisti

Një turist francez është urdhëruar të paguajë një gjobë prej 1,000 € pasi u përpoq të merrte nga Sardenja me më shumë se 2 kilogramë rërë lokale në bagazhet e tij, shkruan CNN Travel.

Rëra e bardhë idilike e ishullit italian është e mbrojtur dhe turistët përballen me gjoba dhe madje me burg nëse tëntojnë të bartin rërë nga plazhet lokale.

Burri identiteti i të cilit nuk bëhet i njohur, u kap në Aeroportin e ‘Cagliari Elmas’ në 1 shtator pasi iu gjet në zotërim një shishe që përmbante mbi 2 kilogramë rërë.

Në vitin 2017, u prezantua një ligj rajonal që e bënte të paligjshme marrjen e rërës nga plazhet e Sardenjës. Rregulloret u futën në fuqi sepse incidentet po bëheshin gjithnjë e më të shpeshta dhe gjithnjë e më problematike.


Shtuar 8.09.2020 18:18