Si të zgjoheni me energji çdo mëngjes?

Në mënyrë që alarmi të mos jetë melodia më e tmerrshme në jetën tuaj, ndiqni disa këshilla të vlefshme për t’u zgjuar të freskët çdo mëngjes.

Së pari, flini mjaftueshëm gjumë. E dimë që ngjan si diçka klishe, por askush nuk e zëvendëson gjumin ndaj shmangeni qëndrimin me orë të tëra në Instagram e Netflix natën vonë.

Së dyti, mbani një orar të rregullt përsa i përket kohës kur flini dhe orarit kur zgjoheni. Trupi funksionon më mirë me një program të qëndrueshëm.

Së treti, shmangni alkoolin para gjumit. Konsumi i alkoolit ndikon negativisht në cilësinë e gjumit.

Së katërti, qëndroni aktivë gjatë ditës. Ushqimi i rregullt dhe aktiviteti fizik përmirëson cilësinë e gjumit dhe kohëzgjatjen e tij. Ata rregullojnë gjithë ciklin e gjumit.


Shtuar 2.03.2020 09:46