Përgjegjës për Koronavirusit? Macet dhe qentë hidhen nga dritaret në Kinë

Koronavirus po gjeneron një psikozë kolektive që i shtyn njerëzit të bëjnë gjeste të çmendura dhe të pamenduar. Përballë alarmizmit, frika dhe dezinformata po përhapin gjestet e pamatura të popullatës. Ajo që po ndodh këto ditë për kafshët shtëpiake që mendohet se janë përgjegjëse për përhapjen e virusit është befasuese.

Ata janë miqtë tanë më të mirë, shokët tanë të jetës, ata mbështeten tek ne në të gjitha aspektet, ne duhet të kujdesemi për to, t’i mbrojmë ata dhe t’i duam ata pa kushte, megjithatë ne gjithmonë përfundojmë të shpëtojmë prej tyre sa më shpejt që ato bëhen “të pakëndshme”.

Ne shpëtojmë prej tyre sepse ato pengojnë pushimet tona, sepse sëmuren, sepse plaken. Ne shpëtojmë prej tyre sepse harrojmë se ato janë qenie të gjalla dhe se ata meritojnë lumturi dhe respekt si të gjithë të tjerët.

Ato do të paguajnë edhe një herë faturën edhe për shkak të psikozës kolektive të krijuar nga Coronavirus, qenie të vogla të paafta për të mbrojtur veten e tyre.

Pas thashethemeve se kafshët janë përgjegjëse për përhapjen e epidemisë së koronavirusit, ka nga ata që braktisin shtëpitë e tyre duke i lënë ata vetëm dhe të pafuqishëm dhe ata që i hedhin ato në mënyrë të paskrupull nga dritaret me qëllimin për t’i dhënë fund jetës së tyre.

Ditët e fundit, nuk përmendet asgjë tjetër ndërkombëtarisht, coronavirus 2019-nCoV po përhapet në mënyrë të egër, duke shënuar 636 vdekje dhe 17,200 infeksione të konfirmuara, dhe autoritetet shëndetësore janë të shqetësuar në të gjithë botën. Numri i vdekjeve është gjithnjë e më i lartë dhe tani shtohet numri i vdekjeve nga sakrificat e kafshëve. Qentë dhe macet e hedhura nga dritaret pa skrupuj. Imazhet tronditëse u transmetuan nga media britanike The Sun.

Thashethemet që kontaktojnë me kafshët shtëpiake mund të përhapin virusin ‘çmendën’ interentin. Pa verifikuar vërtetësinë e këtij informacioni, shumë pronarë të qenve dhe maceve kanë filluar ti heqin qafe ata në mënyrën më abuzive, shkruan Noa.al.

Sipas raporteve të mediave lokale, ka shumë kafshë të ngordhura që gjenden në qytete dhe provinca të ndryshme në të gjithë vendin. Psikoza që shoqëron epideminë e koronavirusit nuk është duke dështuar të provokojë reagime të acaruara nga disa banorë të Kinës.


Shtuar 7.02.2020 15:16