Ligjet më qesharake për shoferë në botë

Të gjithë që përdorin makina e dinë se fillimisht duhet të mësojnë rregullat e qarkullimit.
Disa prej tyre janë aq ligje të vjetra që njerëzit mezi presin të hiqen nga rregullorja.Të tjerat janë të domosdoshme falë realiteteve unike kulturore të një vendi. Por, ka edhe disa ligje qesharake që askush nuk mund t’i shpjegojë, megjithatë disi janë akoma në rregullore.
Ja disa nga ligjet më qesharake të qarkullimit rrugor të njohura në gjithë botën:

1.Rusi: Ndalohen makinat e papastra në qarkullim
Është një vepër e dënueshme të kesh një makinë të palarë në Rusi. Konsensusi është që gjobat vendosen vetëm nëse makina konstatohet e papastër estetikisht. Fatkeqësisht, konsensusi i përgjithshëm ishte gjithashtu që policët e trafikut rus do t’ju ndalojnë për atë që ata dëshirojnë kur të duan, pavarësisht nga pastërtia e automjetit tuaj.

2.Afrika e Jugut: Duhet të ndaloni për barinjtë
Nëse shkoni në Afrikën e Jugut mos u habitni nëse duhet të prisni dele, dhi dhe të ngjashme për të kaluar rrugën. Bariu ka rregulla të vetat që duhen ndjekur. Me ligj, keni të shfaqur një paralajmërim 150 metra para dhe pas tufës. Paralajmërimi duhet të përcillet përmes dritës së kuqe gjatë natës dhe me flamur të kuq gjatë ditës.

3.Bullgari: Nuk mund të ngasësh një makinë pa bombël emergjence
Siç rezulton, ligjet bullgarë kanë të bëjnë me sigurinë. Jo vetëm që duhet të jeni gjithmonë të gatshëm për të fikur zjarre, por gjithashtu duhet të siguroheni që keni një trekëndësh paralajmërues të kuq, jelek reflektues dhe një pajisje të ndihmës së parë në makinën tuaj. Ju mund të qeshni tani, por nëse një zjarr shpërthen ose ndjeni nevojën për të bërë përshtypje një shofer që kalon me jelekun tuaj reflektues, do të jeni të lumtur që jeni përgatitur.

4.Mbretëria e Bashkuar/Australia: Shoferët e taksive duhet të ushqejnë kuajt
Ne nuk mund të imagjinojmë që taksistët e Londrës moderne ose Sidneit janë të detyruar të ushqejnë kuajt. Duket se ligjvënësit e këtyre vendeve thjesht nuk janë marrë me aktualizimin e rregullores. Sidoqoftë, mund të ketë përfitime për mbajtjen e këtij ligji.

5.Danimarka: Mos e nis makinën tënde pa bërë kontrollet e nevojshme
Disa njerëz shohin ligje qesharake si ky dhe zemërohen me burokracinë e qeverisë. Ligji ka si qëllim ruajtjen e kafshëve të cilat mund të strehohen nën makinë.


Shtuar 15.01.2020 09:12