Kina klasifikon qentë si kafshë shtëpiake dhe jo si ushqim

Gjatë këtyre kohëve të vështira në të cilat kaloi e gjithë bota shkak kjo pandemia e koronavirusit, kemi nevojë edhe për lajme të mira.

Na duhet diçka më inkurajuese që të besojmë që shtëpitë tona nuk do të jenë njëjtë si më parë, disa gjëra do të ndryshojnë për të mirë, transmeton lajmi.net.

Kina ka vendosur të marr një hap përpara që të ndalojë qytetarët të ushqehen me mish, që mund të shpëtojë jetën e miliona qenve, shkruan Healthy life House. Me 8 prill, ministria e agrikulturës dhe çështjeve rurale ka filluar të bëjë një lëvizje dhe ti klasifikoj qentë si kafshë shtëpiake.

Ministria tha:

“Me progresin e civilizimit njerëzor dhe shqetësimeve të popullsisë dhe mbrojtjes ndaj kafshëve, qentë kanë ndryshuar nga kafshë shtëpiake tradicionale tek kafshët shoqëruese. Qentë në përgjithësi nuk vlerësohen si bagëti dhe shpendë në të gjithë botën, dhe Kina gjithashtu nuk duhet t’i menaxhojë ato si bagëti dhe shpendë”.

Edhe ose popullsia kineze besojnë që mishi i qenve është i mirë për trajtimin e disa sëmundjeve, ajo nuk është praktikuar dhe shumë qytetar kinez nuk kanë provuar asnjëherë mish qeni.


Shtuar 10.06.2020 12:50