Jeni të fiksuar me pastërtinë? Kujdes, mund të vuani nga një çrregullim psikologjik

Ato që nuk lodhen kur vjen puna tek pastrimin, madje nuk relaksohen dot nëse nuk ndjenë erë detergjentesh në shtëpi pavarësisht se shtëpia është e pastër.

Kush njeh një person të fiksuar pas pastërtisë e di shumë mirë se rrëzimi i një thërrimeje në tok do të thotë ‘luftë’.

Megjithatë kjo sjellje është konsideruar nga psikologët si një çrregullim psikologjik, e cila ka mbërthyer grat por nuk ka bërë përjashtim dhe për burrat.

Specialistët shpjegojnë se çdo person që e shikon se po bëhet i fiksuar pas pastërtisë duhet ti thoi vetes stop!

E mënyra më e mirë për të kuruar veten apo një person që njohim është ti gjejmë një hobi të ri, ose të shtoj një aktivitet më shumë në të përditshmen.

Të qepurit maniak pas pastërtisë nuk është veç një sëmundje psikologjike dhe burim sherri më familjarët por dhe shakatari i dobësimit të mushkërive.

Sipas një studimi të fundit rezultoi se femrat të cilat pastronin minimumi 3 herë shtëpinë në javë me detergjent kishin mushkri më të dobëta se femrat e tjera kjo pasi kimikatet e detergjenteve depërtonin menjëherë në organizmin e tyre.


Shtuar 11.03.2020 09:22