Do hapet e do mbyllet si çadër, ndërtohet ura unike në Vienë (FOTO LAJM)

Kërkuesit në universitetin e teknologjisë së Vienës kanë mbaruar punën në një urë të re që është modeluar të hapet dhe mbyllet si një çadër.

Ura është rreth 72 metra e gjatë dhe shtrihet mbi lumin Lafnitz. Ajo është ngritur vertikalisht dhe jo horizontalihst si urat e zakonshme.

Kjo mënyrë ndërtimi e bën procesin më të sigurt, duke shmangur vështirësitë që sjell terreni malor.

Kjo gjithashtu zvogëlon kohën që duhet për të mbaruar ndërtimin.

Një tjetër aspekt pozitiv i saj është se ajo ka një kosto më të ulët dhe objekti final pritet të durojë më shumë kohë pa u prishur.


Shtuar 5.03.2020 14:53