Disa nga vendet natyrale që kanë një pamje unike (FOTO LAJM)

Shumë njerëz që pëlqejnë të udhëtojnë kanë një listë të vendeve të cilat ata dëshirojnë ti vizitojnë të paktën një herë në jetë.

Para së gjithash, udhëtimet nuk janë vetëm për tu bërë plan dhe të shkoni diku, është planifikimi i një udhëtimi në vende të bukura të cilat gjithmonë do ju mbesin në memorien tuaj.

Shikoni disa nga vendet unike të cilat mund ti vizitoni:

Pylli i shtrembër, Polandë

Ky pyll unik i mbushur me lisa të shtrembër gjendet në Gryfino, Polandë. Magjia e pyllit akoma është mister, janë mbjellur 400 lisa në vitin 1930, dhe akoma nuk ka ndonjë shpjegim pse lisat janë të shtrembër.

Salar de Uyuni (Liqen me kripë Uyuni), Bolivia

Ky vend është ndër liqenet me më së shumti kripë në botë, u bë shkretëtirë nga thatësia dhe gjendet në Potosi në Boldavi.

Liqeni i meduzave, Palau

Liqeni është i mbushur me meduza dhe gjendet në ishujt Palau. Të gjitha meduzat që jetojnë aty janë të vogla dhe nuk janë shumë të rrezikshme.

Kapadokia, Turqi

Është njëri ndër vendet më historike në Turqi, është i mbushur me mistere dhe ka gur të çuditshëm që janë krijuar miliona vite më pare. Një ndër gjërat më interesante është të udhëtoni me balonë.

Vinicunca, Peru

Është një vend magjik që mund të shihni ngjyrat natyrale që theksohen aq larg sa mund të sheh syri. Gjithashtu e njohur edhe si mali me 7 ngjyra “Montaña de Siete Colores” është njëri ndër vendet më interesante në botë.


Shtuar 28.05.2020 13:47