Çfarë thotë shenja juaj e preferuar e pikësimit për ju?

Të gjithë kemi një shenjë të preferuar të pikësimit.

Kurdo që ju përdorni një pikë, presje, pikëpresje e kështu me radhë, ajo tregon shumë në lidhje me ju, transmeton lajmi.net.

Gramatika është e mbushur me shumë rregulla dhe shenja, por shenjat e pikësimit mund të shfaqin as shumë sa edhe vetë fjalët.

Shenjat e pikësimit tregojnë dallimin mes qetësisë dhe zhurmës, drejtojnë intensitetin e fjalëve dhe shfaqin kuptimin e fjalisë tuaj.

Në bazë të disa kërkimeve shkencorë, kjo është ajo që shenja juaj e preferuar e pikësimit tregon për ju.

Pika (.)

Jeni i drejtpërdrejtë dhe dëshironi të kaloni direkt në temë. Njerëzit i besojnë mendimeve tuaja sepse e vlerësojnë se sa direkt jeni.

Presje (,)

Informatat e tepërta janë miq për ty. Ju e urreni fundin, sepse keni dëshirë të ushqeheni me çdo detaj të mundshëm.

Pikëçuditëse (!)

Secili e di se çfarë nënkuptojnë pikë çuditëset. Është batanije sigurie për momentin kur një pikë e plotë duket shumë agresive ose e pasinqertë. Shembull: “Ajo veshje të duket mirë.” ose “Kjo veshje të duket shumë mirë!” Do t’i besoja më shumë këtij të fundit. Nëse shtoni një pikëçuditje në fund të çdo fjali, ju jeni i lehtë dhe argëtues, por keni frikë se mos gjykoheni gabimisht ose nuk ju pëlqejnë.

Pikëpyetje (?)

Ju keni një njohuri jo stabile, dhe ju i shmangni trajtimet e të tjerëve deri sa të keni çdo gjë të çartë. Shkaku i kësaj njerëzit mendojnë se jeni injorantë. Besoni vetës!

Vizë lidhëse (–)

Ju pëlqeni një estetik tërheqës edhe nëse ju bën pretendues – dhe krenoheni duke përdorur formën më ekstra të kllapave. Ju jeni gjithashtu absolutisht – pa dyshim – një shkrimtar.

Vizë (-)

Ju ose keni qenë duke e përdorur mënyrën e gabuar gjatë gjithë kohës ose ju pëlqen të përdorni fjalët e përbëra më të panevojshme ekstravagante.

Kllapat (( ))

Ngjashëm me skicën, ju jeni pak kaotik. Ju mendoni se jeni të shkëlqyeshëm në shumë detyra, por në të vërtetë thjesht po bëni një rrëmujë të të gjitha detyrave. Mundohuni të shtoni një strukturë në jetën tuaj – mund të jetë e dobishme!

Presja e Oksfordit (,)

Ju jeni shumë i vendosur në bindjet tuaja dhe jeni gati t’i mbroni ato për këdo. Përballuni, askush nuk është në gjendje të përdorë presjen e Oksfordit pa u treguar të gjithëve për këtë.

Dy pika (:)

Ju jeni të orientuar drejt detajeve dhe të besueshëm. Njerëzit mund t’ju marrin si të mirëqenë, por ju jeni ai një mik që rri mënjanë: i besueshëm, besnik dhe gjithmonë aty për të dhënë një dorë ndihme kur keni më shumë nevojë për ta, transmeton lajmi.net.

Pikëpresje (;)

Ju jeni ndryshe! A e di dikush në të vërtetë për çfarë përdoret pikë presja?

Tri pika (…)

Ngjashëm me presjet, nuk jeni i dhënë pas përfundimit, por përtej kësaj, ju jeni gjithashtu mjaft i pakapshëm dhe i palexueshëm. Ju prireni të jeni të qetë dhe të rezervuar, por jetoni edhe për ndonjë dramë kur ju krijohet rasti.

Ampersand (&)

Ju jeni lloji i personit që kërkoni shkurtesat në jetë. Shumica e njerëzve do ta quanin këtë si dembel, por në fakt ju jeni thjesht një zgjidhës i shkëlqyeshëm i problemeve.

Në (@)

Ju jeni në internet shumë.

Hash (#)

Jeni online shumë, ju bënë mirë që të qëndroni pak larg.


Shtuar 10.09.2020 10:57