A transmetohet koronavirusi nëpërmjet marrëdhënieve intime?

Koronavirusi ka infektuar shumë njerëz nga mbarë bota duke shënuar mbi 4 mijë viktima. Por, një pyetje që padyshim ka kaluar në mendjen e pothuajse të gjithëve është: A mund të merret Koronavirusi nga marrëdhënia?
Sipas medias britanike express.co.uk, e cila citon Qendrën për Kontrollin dhe Parandalimin e sëmundjeve mësohet se virusi përhapet kryesisht nga një njeri në tjetrin, sidomos kur janë në kontakt të ngushtë, por ende nuk ka prova që Covid-19 të përhapet nëpërmjet lëngjeve trupore.

Virusi përhapet me spërkla, kur një person i infektuar kollitet ose teshtit. Virusi është i pranishëm në pikat e frymëmarrjes, prandaj shumë vende si Franca kanë dekujaruar njerëzit të puthen në faqe.

Lidhur me këtë çështje kanë reaguar dhe mediat italiane. Shumë ekspertë e këshillojnë raportin intim, pasi rrit imunitetin. Megjithatë, në të tilla raste marrëdhëniet seksuale duhen kryer me partnerin në shtëpi dhe kurrsesi me partnerë të rastësishëm.


Shtuar 14.03.2020 14:26