Vendimi i Qeverisë gati: 2 javë pushim njërit prej prindërve me fëmijë të vegjël

Qeveria ka bërë gati vendimin për t’i dhënë ditë pushimi njërit prej prindërve të punësuar në sektorin publik dhe privat, të cilët kanë fëmijë në çerdhe, parashkollor dhe kopshte.

Abcnews.al mëson ekskluzivisht se vendimi, i cili parashikon dhënien e pushimit nga data 10 deri në 23 mars është gati dhe pritet të shpallet gjatë ditës.

Kush përfiton

Nga vendimi do të përfitojnë prindërit që punojnë në sektorin publik në nivel qendror dhe lokal, të cilët kanë fëmijë në çerdhe, kopësht dhe parashkollor.

Gjithashtu, në vendim qeveria i kërkon sektorit privat që të lejojë të njëjtën gjë për njëri nga prindërit me qëllim mbajtjen e fëmijëve.

Shqipëria ka konfirmuar 10 të prekur nga koronavirusi deri më tani, ndërsa janë kryer më shumë se 110 teste ndaj personave të dyshuar.

Qeveria bllokoi sot udhëtimet nga Italia dhe anasjelltas duke urdhëruar uljen e avionëve në tokë si edhe futjen e trageteve në porte.


Shtuar 10.03.2020 12:14