U dënua, zbardhet vendimi i gjykatës për Ervin Salianjin

Në vendimin e gjykatës thuhet se ish deputeti i Partisw Demokratike, Ervin Salianji u përfshi nëkallë zimin e rremë për interes politik të tij e të PD.

“Salianji u përfshi në kallëzimin e rreme për interes politik të tij e te PD. Albert Veliu njohur si Babalja u akomodua në selin e PD ku ka dhënë dhe intervista. Biseda e stimuluar mes Albert Veliut dhe Fredi Alizotit është regjisteuar në janar 2018. Biseda është regjistruar në një mjet pergjimi stilolpas të cilin Albert Veliua ja ka dorezuar Ervin Salianjit.

Stilolapsin përgjues ja dha Salianji. Fredi Alizoti stimuloi zërin e Agron Geron Xhafës. Mes të pandehurve Veliu, Alizoti, Salianji, Jetmir Olldashi ka komunikime të shpeshta para e pas veprës penale.

Nuk ka ansjë shpjegim tjetër komunikimet e tyre të shpeshta veç përfshirjes në audiopërgjim. Në tetor 2017 Albert Veliu ka marrë takim me Ervin Salianjin. Më 20 tetor 2017 Veliu ka biseduar me Salianjin për 51 sekonda. Ky komunikim perveçse motiveve për audiopergjimin si lidh të pandehurit me asnjë shkak tjetër. Nuk jane as miq as të afërm. Ervin Salianji realizoi kontaktin e Albert Veliut me gazetarin Jetmir Olldashi. Deklarimet publike të Salianjit nuk dhanë asnjë provë për veprën penale të trafikut të droges në ngarkim të Agron Xhafës. Pas publikimit të audipërgjimit ka një numër të lartë bisedash mes Albert Veliut e Fredi Alizotit, biseda këto kompromentuese.

Nga të gjitha provat dhe tabulatet telefonike rezulton se zërin e Agron Xhafes e ka bërë Fredi Alizoti. Kjo veprintari e kallëzimit të rreme nuk mund të konsiderohet e kryer brenda fushës së ushtrimit të funksionit politik te deputetit apo ushtrimit të lirisë së shprehjes”, thuhet në vendimin e gjykatës.

Kujtojmë se lidhur me këtë çështje gjykata e ka dënuar ish-deputetin Salianji me një vit burg.


Shtuar 4.01.2020 10:29