“Për mua është i fundit dialog me ambasada”, Rama flet nga Këshilli

Kryeministri Edi Rama ka pranuar në Këshillin e Integrimit se në lidhje me marrëveshjet ku marrin pjesë ambasadorët, ai ka një qëndrim kritik.

Kjo pasi sipas tij, edhe pse e vlerëson punën e tyre, palët politike duhet të merren vesh mes tyre.

“Jemi të pashoq në një paaftësi kronike përë të dialoguar mes veti, për të gjetur zgjidhje për ato cështje që jan të krijuar nga sepebe politike, që nuk e konkutrrtojnë dot madhësinë dhe peshën e një qëllimi që këtu te ne e ndajnë të gjithë,. pra nuk kemi asnjë forcë tjetër që të predikojë dicka që shkon në konflikt me këtë.

Jemi ende të paaftë të komunikojmë shqip më njëri tjetrin , pa përkthyes. Kur sheh përfundmin për tu mbyllur në ambasadë ti lënë gjërat sic janë , del në përfundimin se pse ne dueht të kërkonim strehë në ambasadë. Më vjen keq, por mendoj se miqtë tanë nuk duhet të ndjehen me në këtë pozitë.

Nuk mund të bëjmë më dialogë në ambasada, për mua personalisht kjo është e fundit. Le ta dinë të gjithë, se nëse jemi seriozë në neuk mund të bëjmë më sikur nu jemi të njëjtët [për ti zgjidhur cështjet bashkarisht. Këtu duhet të ishte edhe opozita”, tha Rama.


Shtuar 9.06.2020 10:03