Ndahet nga jeta ish-regjisori i “Tom & Jerry” dhe “Popeye”

Një lajm i hidhur është marrë vesh për ata që i duan filmat vizatimorë.

Ish- drejtori i filmave vizatimorë për fëmijë ”Tom & Jerry” dhe ”Popeye”, Gene Deitch ka ndërruar jetë papritur në apatamentin e tij në Pragë.

Nuk dihet se nga se ka vdekur Gene Deitch por lajmi është konfirmuar nga botuesi Petr Himmel.

Në vitin 1961- 1962 Deitch ka drejtuar 13 episode të Tom & Jerry teksa ka fituar edhe çmim Oscar. Ai ishte një animator dhe ilustrator me famë dhe i nderuar me çmime.


Shtuar 19.04.2020 21:38