Mos e hidhni më! Ujin e patateve të ziera mund ta përdorni kështu

Çfarë bëni me ujin pasi të keni zierë patatet? Shumica prej nesh thjesht e hedh atë. Me sa duket, duhet të kursejmë ujin e patates.

Mund të tingëllojë paksa e çuditshme, por ashtu siç uji i makaronave shpesh quhet “ari i lëngët” edhe uji i patates ka mirësitë e tij, por ka një përfitim shtesë të më shumë vitaminave dhe mineraleve sesa zakonisht ka në makarona.

Studiuesit tregojnë sasi të shumta të gjërave të dobishme në patate të tilla si vitamina C, të cilën shumë prej nesh e dinë se punon si një antioksidant i fuqishëm ndërsa rrit imunitetin tonë.

Patatet janë gjithashtu të mbushura me më shumë kalium që bllokon fryrjen më shumë se një banane! Do të gjeni gjithashtu proteina, vitamina B6 dhe hekur brenda patateve – të gjitha dalin ndërsa zieni, duke e kthyer ujin në një lëng ushqyes.

Ju mund të merrni të gjitha ato përfitime shëndetësore duke përdorur ujë patate në receta të ndryshme.

Por, ne nuk jemi të vetmit që mund të përfitojmë nga përdorimi i ujit të patates me lëndë ushqyese. Rekomandohet të shtoni pak në ushqimin e qenit ose maces tuaj për një ushqim të shëndetshëm të kafshëve shtëpiake.


Shtuar 6.09.2020 21:47