Kush janë emrat që garojnë për deputetë në qarkun e Durrësit

Lulzim Basha nuk do të jetë pjesë e listës së kandidatëve për deputetë në qarkun e Durrësit, një nga qarqet me rezultatet më të ngushta mes socialistëve dhe demokratëve.

Demokratët e Qarkut të Durrësit do të votojnë të shtunën për kandidatët e propozuar nga anëtarësia, të cilët kanë kaluar filtrin paraprak të verifikimit nga Komisioni i Vlerësimit të Kandidatëve.

Qarku i Durrësit, me 14 mandate dhe në garë janë 45 emra, të ndarë në 4 degë. Demokratët kanë të drejtë të votojnë listën në bllok ose të kontestojnë një emër.

Dega Durrës:

ARDIAN MUKA; ARJAN DEDEJ; ARLIND BOSHKU; ARMAND TELITI; ARTION BAJRAMAJ; BLERINA REÇI (XHAKOLLI); DEJANA BURGIA; EDLIRA DEVOLLI; EDMOND HOXHA; ERALD DERVISHI; ERZEN LACI; FATBARDHA KADIU; FLORID SHAZIVARI; GAZMEND OKETA; IGLI CARA; IVO JORGONI; MANJOLA LUKU; MERITA DAKOVELLI CELA; MIRELA SHALA; NASILD ALIKAJ; NERITAN GOLJA; OERD BYLYKBASHI; PELLUMB BERISHA; REDI MYSHKETA; RISELDA KALIA; SOKOL KAPIDANI; XHORXH ALEKSI.

Dega Shijak

AGIM BAÇI; ARDIAN KOKOMANI; ARJETA KECI; EVEREST VARAKU; REDI VARAKU;

Dega Fushë-Krujë

ALBAN KARAJ; AULON KALAJA; BILAL STAFUKA; ISMET MAVRIQI; QAMIL BABASI; SULEJMAN ULLIRI

Dega Krujë

AGIM KODRA; BENARD BALLA; BLEDI KASMI; ILIR GOCI; MERITA BAKIU; SELMAN TEMA; ZENEL MAJA

Pas përfundimit të procesit të konsultimit me anëtarësinë, kandidatët e konfirmuar i nënshtrohen vlerësimit përfundimtar të Komisionit në fazën e tretë. Anëtarët e komisionit votojnë bazuar, kryesisht, në vlerësimin e performancës politike të kandidatit dhe mundësinë e maksimalizimit të votës. Pas këtij vlerësimi përfundimtar, lista me kandidatët që kalojnë fazën e tretë i dorëzohet për vendimmarje finale Kryesisë së Partisë Demokratike.


Shtuar 2.10.2020 09:17