Dëshmia tronditëse e Faik Bucit: Vajza është gjallë, vazhdon të prostituojë

Faik Buci, i cili akuzohet se ka vrarë vajzën Eglantina Buci së bashku me djalin e tij në vitin 2012 duke i fshehur eshtrat në Malin me Gropa ka mohuar gjithçka me deklaratën e tij. Para policisë thotë se vajza është gjallë dhe vazhdon të prostituojë, veprime që sipas tij janë jo të denja ndaj e ka mohuar të bijën.

Megjithatë trondit me deklaratën duke thënë: “Ështrat në Malin me Gropa nuk i përkasin vajzës time. Eglantina është gjallë dhe është prostitutë. Unë e kam mohuar si fëmijë. Edhe sot po të më dalë para e vras”.

Faik Buci ka dhënë ndërkohë deklarata komtradiktore para grupit hetimor. Pavarësisht se i ka qëndruar tezës se vajzave tij është jashtë dhe nuk e ka vrarë, në disa momente ka patur luhatje në deklarime. Ai është shprehur se nuk do t’i pranonte eshtrat e së bijës, pasi e kishte mohuar. Në bazë të këtyre deklarimeve mund të kërkohet edhe një kontroll mendor nga mjekët. Sot në orën 12:00 pritet që të jepet masa e sigurisë për të dhe të birin.

Kujtojmë se disa ditë më parë, policia zbardhi vrasjen duke sqaruar se babë e bir i morën jetën 23-vjeçares dhe e groposën në Malin me Gropa. Arsyeja që i shtyu të vrisnin të renë, ishte fakti se ajo kishte nisur të bashkëjetonte me një djalë, të cilën familja nuk e pranonte.

Këtë veprim familja e quajti ç’nderim dhe për muaj planifikoi vrasjen e të resë, e cila nuk pranonte të takonte të afërmit e saj.

Një ditë 23-vjeçarja kishte lënë një takim në një lokal në zonën e Freskut, ku e priste i vëllai. Ky i fundit nën kërcënimin e armës e mori vajzën me makinë dhe e çoi në malin e Dajtit ku e ekzekutoi me plumb në kokë.

Eshtrat e trupit të pajetë u nxorën në sipërfaqe për shkak të kafshëve të egra dhe u zbuluan nga policia.


Shtuar 6.09.2020 08:07