Kurti: Me pakon merret Qeveria jo Kuvendi

Kryeministri në detyrë, Albin Kurti e ka quajtur të panevojshme seancën e sotme, të thirrur me inicitave të PDK-së rreth pakos emergjente financiare prej 320 milionë eurosh.

Sipas Kurtit, seanca e sotme e Kuvendit të Kosovës është e çuditshme meqenëse pakoja emergjente fiskale është çështje qeverie e nuk është çështje e diskutimeve në Kuvend që synojnë një mocion rezolute.

“Natyrisht që ne kemi nevojë për kredi, donacione ndërkombëtarë dhe solidaritet kombëtar. Mu këtë gjë ne e kemi bërë duke u angazhuar në këto fusha. Unë kamë kërkuar edhe nga mërgata jonë për xhirollogarinë e thesarit të shtetit.

Derisa kritikohemi se pakoja nuk është e madhe në përmes, të njëjtit njerëz pengohemi të marrim kredi në mënyrë që ta rrisim shumën e pakos”, ka thënë ai


Shtuar 14.04.2020 09:48