Zgjedhjet parlamentare në Sllovaki, fitore e madhe e partisë opozitare

Partia opozitare (OLaNO) ka fituar zgjedhjet parlamentare të Sllovakisë me një fitore të jashtëzakonshme.

Me pothuajse të gjitha rezultatet e numëruara, partia ka siguruar pothuajse 25% të votave. Rezultati ka zbuloi se partia e qendrës së majtë Smer-SD, e cila mbizotëroi në politikën Sllovake për një dekadë fitoi pak më shumë se 18%.

Kryeministri Peter Pellegrini ka pranuar humbjen. Fushata zgjedhore u mbizotërua nga zemërimi i publikut për vrasjen e vitit 2018 të një gazetarit Jan Kuciak dhe të fejuarës të tij Martina Kusnirova. Fushata e partisë ishte e orientuar drejt luftës së korrupsionit.


Shtuar 1.03.2020 07:33