Johnson heq sloganin ”Qëndroni në shtëpi”, cili është plani i radhës

Boris Johnson është duke u përballur me momentin e së vërtetës përballë krizës së koronavirusit ndërsa është duke përgatitur të ndërmarrë masa lehtësuese kundër rregullave drakoniane që janë në fuqi kundër pandemisë, pavarësisht paralajmërimeve se 100 mijë britanikë mund të humbasin jetën nëse vendimi i tij rezulton të jetë i gabuar.

Në tentativën e parë për t’iu përgjigjur krizës së pandemisë, kryeministri do të përdorë konferencën e sotme për shtyp për të ndërruar dhe sloganin e deritanishëm të përdorur “Qëndroni në shtëpi, mbroni stafin mjekësore, shpëtoni jetë”.

Në vend të saj do të përdoret një parrullë e re “Qëndroni në gatishmëri, kontrolloni virusin dhe shpëtoni jetë”.

Me provat gjithnjë e më shumë që sugjerojnë se virusi përhapet shumë më pak në hapësirat e hapura, kufizimet për të dalë vetëm një herë në ditë në natyrë do të hiqet.


Shtuar 10.05.2020 10:29