VISA lejon ekzekutimin e pagesave me kriptovalutë

Visa Inc tha të hënën se do të lejojë përdorimin e monedhës kriptomonedhë USD për të shlyer transaksionet në rrjetin e saj të pagesave, shenja e fundit e pranimit në rritje të monedhave digjitale nga industria kryesore financiare.

Reuters shkruan se Visa ka nisur programin pilot me platformën e pagesave dhe kripto “Crypto.com” dhe ka në plan të ofrojë opsionin për më shumë partnerë më vonë këtë vit.

 

 

Monedha USD (USDC) është një kriptomonedhë e qëndrueshme e Bitcoinit, vlera e së cilës është e lidhur direkt me dollarin amerikan.

Masa e Visas vjen, ndërsa firmat kryesore financiare duke përfshirë BNY Mellon, BlackRock Inc dhe Mastercard Inc kanë përqafuar disa monedha digjitale, duke shkaktuar parashikime që kriptovalutat do të bëhen një pjesë e rregullt e portofoleve të investimeve.

Shefi i “Tesla Inc” Elon Musk tha javën e kaluar se klientët mund të blejnë automjetet e tij elektrike me bitcoin, duke shënuar një hap të rëndësishëm përpara për përdorimin e kriptovalutës në tregti.

Tradicionalisht, nëse një klient zgjedh të përdorë një kartë Visa Crypto.com për të paguar për një kafe, monedha digjitale e mbajtur në një portofol kriptovalute duhet të shndërrohet në para tradicionale.

Portofoli i kriptomonedhës do të depozitojë monedhën tradicionale në një llogari bankare, për t’u lidhur me Visa-n në fund të ditës për të zgjidhur çdo transaksion, duke shtuar koston dhe kompleksitetin për bizneset.


Shtuar 29.03.2021 16:13

Tags: ,