Tesla do të tërheqë 475,000 makina në SHBA

Tesla do të tërheqë më shumë se 475,000 makina në SHBA, sipas dokumenteve të dorëzuara në rregullatorin e sigurisë amerikane.

Firma e automjeteve elektrike njoftoi se po tërhiqte 356,309 automjete për shkak të problemeve të mundshme të kamerës së pamjes së pasme që prekin Model 3 Teslas 2017-2020, shkruan BBC.

119,009 automjete të tjera Model S do të tërhiqen gjithashtu për shkak të problemeve të mundshme me bagazhin e përparmë.

Shifra totale e tërheqjes është pothuajse e barabartë me 500,000 makinat e dorëzuara Tesla vitin e kaluar, raporton Reuters.

Një raport sigurie, i dorëzuar këtë muaj, vlerëson se rreth 1% e Model 3 të tërhequr mund të kenë një kamerë të pasme me defekt.

Me kalimin e kohës, “hapja dhe mbyllja e përsëritur e kapakut të bagazhit” mund të shkaktojë konsumim të tepruar të kabllit që siguron furnizimin e kamerës së pasme, thotë një raport i Teslas.

Nëse konsumimi bën që bërthama e kabllit të ndahet “furnizimi i kamerës së pamjes së pasme nuk është i dukshëm në ekranin qendror”, thuhet në raport.

Humbja e ekranit të kamerës së rishikimit mund të rrisë rrezikun e përplasjes.

Rreth 14% e Model S mund të kenë këtë defekt.


Shtuar 2.01.2022 16:10

Tags: , ,