Nokia nënshkruan paktin e licencës së patentës me Samsung

Nokia ka arritur një marrëveshje me Samsung për licencimin e patentave që mbulojnë risitë e saj në standardet e videos, tha të enjten kompania finlandeze e telekomit.

Ndërsa kompanitë nuk i bënë të ditura kushtet financiare të marrëveshjes, Samsung do të bëjë pagesa të familjes për Nokia.

Portofoli i patentave i Nokia përbëhet nga rreth 20,000 familje të patentuara, përfshirë mbi 3,500 të deklaruara thelbësore për 5G.

Marrëveshja vjen disa muaj pasi rivali Ericsson ngriti një proces gjyqësor në Shtetet e Bashkuara kundër Samsung në një mosmarrëveshje mbi pagesat e familjes dhe licencat e patentës.

Komisioni Ndërkombëtar i Tregtisë i SHBA tha muajin e kaluar se do të hapte një hetim pasi Ericsson pretendoi se Samsung kishte shkelur disa nga patentat e saj në 4G dhe gjeneratën e ardhshme të sistemeve të komunikimit celular wireless 5G


Shtuar 13.03.2021 20:45