Ferrari në vitin 2025 do të prezantojë makinën e parë tërësisht elektrike

Ferrari do ta lansojë modelin e saj të parë tërësisht elektrik në vitin 2025, me shefin e kompanisë John Elkann që premtoi se vetura do të “sjellë unitetin dhe pasionin” e markës “në gjeneratat e reja”.

Firma e veturave luksoze ka punuar në EV-në e saj të parë për disa kohë, por më parë ka refuzuar të angazhohet për datën e lëshimit ndërsa zhvilloi teknologji të përshtatshme.

Por duke folur gjatë takimit të përgjithshëm vjetor të Ferrarit, kryetari Elkann ka thënë se kompania ka në plan të zbulojë modelin në 2025.

“Mund të jeni të sigurt se kjo do të jetë gjithçka që ëndërroni se inxhinierët dhe projektuesit në Maranello mund të imagjinojnë për një pikë referimi të tillë në historinë tonë”, u shpreh ai.

Elkann nuk dha detaje më specifike rreth EV-së.

Vitin e kaluar, informacione të rrjedhura treguan se kompania ishte duke punuar në një veturë dy-vendësh me katër rrota që do të shfaqte një motor elektrik në secilën rrotë.


Shtuar 17.04.2021 21:39