Agjencia Evropiane e Hapësirës në kërkim të rekrutëve, kërkon astronaute femra

Aplikimet në Agjencinë Evropiane të Hapësirës (ESA) u hapën gjatë ditës së sotme, duke kërkuar kandidatë për ekuipazhin e saj të ri hapësinor për herë të parë në një dekadë.

Aplikimet mbyllen më 28 maj, me procesin e aplikimit duke përfshirë gjashtë hapa deri në fund të vitit 2022, shkruan DailySabah, transmeton Indeksonline.

 

 

ESA tha më herët se po kërkon katër deri në gjashtë astronautë, të cilët do të punësohen me kohë të plotë si pjesë e një ekuipazhi hapësinor që do të dërgohen në misione, e më këtë ESA po kërkon gjithashtu 20 astronautë të tjerë si mbështetës.

Një zyrtar i ESA tha muajin e kaluar se agjencia po kërkon të rekrutojnë më shumë astronautë të gjinisë femërore.

Kërkesat për aplikime të mundshme janë të larta: Ata duhet të kenë përfunduar të paktën një master në një shkencë natyrore, mjekësi, inxhinieri, matematikë ose informatikë dhe të kenë përvojë pune me vlerë të paktën tre vjet.

Një licencë pilot nuk është e nevojshme, por aplikantët duhet të përmbushin kushtet për të qenë në gjendje të marrin një të tillë, duke përfshirë sigurimin e një raporti vlerësimi mjekësor.
Kërkohet gjithashtu shumë mirë të dijnë anglisht dhe aftësi në një gjuhë tjetër.

Ekzistojnë edhe disa kushte fizike: Njerëzit duhet të jenë të gjatë mes 1.5 dhe 1.9 metra dhe më së shumti 50 vjeç.

Në muajin e parë të trajnimit, astronautët duhet të bëjnë një provë noti, dhe për këtë arsye duhet të jenë notarë të mirë. Ata duhet të jenë të gatshëm të stërviten nën ujë për periudha më të gjata kohore dhe të kenë një patentë shoferi.

Njerëzit të cilët kanë punuar në menaxhimin e rrezikut më parë janë në avantazh, pasi të jesh astronaut është e rrezikshme dhe e rrezikshme, sipas ESA.

Agjencia po kërkon në mënyrë të qartë një astronaut me aftësi të kufizuara fizike, për të ndihmuar njerëzit me aftësi të kufizuara të thyejnë barrierat./DS/I


Shtuar 6.04.2021 13:03