Vlahovic në prapaskenë: Çfarë fshihet pas goditjes së madhe?

Tre vite më parë, Andrea Agnelli u tha aksionerëve: “Duhet të gjejmë Cristiano Ronaldon e ardhshëm njëzet vjeç”.

Nuk dihet ende nëse Dushan Vlahovicai do të arrijë nivelin stratosferik të CR7, por është padyshim një nga pesë sulmuesit më të fortë nën 23 vjeç në botë.

Profecia e presidentit është gati të realizohet dhe jo rastësisht. Juventus bën një sakrificë të madhe nga pikëpamja ekonomike, ndoshta edhe më e madhe se ajo për Cristiano Ronaldon në 2018, duke pasur parasysh dallimet në kontekstin ekonomik, por e bën këtë për një lojtar që mund të garantojë 10 vjet shërbim ose, në dy ose tre sezone.

Aftësia për të fituar edhe më shumë para se sa po shpenzohet tani. Nëse doni të kapërceni pak, është ajo që Draghi do ta përcaktonte si “borxhi i mirë”, i cili nevojitet për zhvillimin e ekipit dhe që mund të prodhojë burime ekonomike për të shlyer veten.

Por Dushan Vlahovic është një sinjal i fortë që Agnelli dëshiron ta dërgojë te Juventusi, i kuptuar si ambient dhe si skuadër.

Një sinjal për ata që përshkruan skenarët e zvogëlimit dhe për ata që menduan për kohë të errëta për t’u përballur, duke pritur për një rikthim në konkurrencë në nivele të larta. Vlahoviç është një tronditje kundër mediokritetit që gjeneron entuziazëm te tifozët dhe te bashkëlojtarët e tij, i shtyrë për të dhënë edhe më shumë. /albeu.com/

Shtuar 26.01.2022 21:30

Tags: ,