SUPERLIGA/ “Pozicioni i Infantinos është i paqartë”, prestigjozje franceze publikon detaje të bujshme

Pozicioni i FIFA-s dhe në veçanti i presidentit të saj, Gianni Infantino, nuk ka qenë aq armiqësor ndaj projektit të Super League , siç doli nga deklaratat zyrtare të këtyre ditëve. Sipas të përditshmes franceze Le Monde, e cila konsultohet me dokumentet e brendshme “të punës” të FIFA-s, Infantino ka disa muaj që ka një pozicion në projektin e Super League që ngre pikëpyetje për UEFA.

Paralel me deklaratat zyrtare armiqësore ekziston një dokument pune që ushqen dyshime brenda institucionit evropian. Ato janë 10 faqe shënime, të cilat Le Monde i ka konsultuar, duke përmbledhur pozicionet konfidenciale në Superligë, të hartuara nga disa klube evropiane. Ky dokument qarkulloi shumë në fillim të vitit në duart e menaxherëve të tyre. Ndër të tjera, ka indikacionin se 12 klubet e Superligës do të thirren të marrin pjesë, duke filluar nga sezoni 2023-2024, në një format të ri të Kupës Botërore të Klubeve, një nga garat e organizuara nga Fifa. Ai do të shtrihej në 32 ekipe dhe mbahen çdo vit në janar, për 3 javë .

Në dokumentin e cituar nga Le Monde, lexojmë se një listë e ekipeve të kualifikuara për këtë Kupë Botërore përgatitet së bashku me ‘W01’ . Pastaj është shkruar se ekziston një partneritet me W01 për pagesa prej një miliard euro  , një shumë që do të lejonte klubet e Superligës të grumbullojnë 320 milion €. Infantino nuk është nominuar kurrë, por sipas presidentit të La Ligës Javier Tebas, ky emër kodi i referohet numrit një të FIFA-s./albeu.com/


Shtuar 24.04.2021 16:33