Pas festës së Scudetto-s gati të nisë përballja Inter-lojtar: Zhang kërkon të hiqen dy paga, ka edhe plan B

Kanë kaluar vetëm disa ditë, por euforia për Scudetto-n e gjetur në Inter tashmë gradualisht po i hap vendin të ardhmes së klubit Nerazzurri. Siç është njoftuar nga CEO Marotta, presidenti Steven Zhang dhe menaxhmenti i Nerazzurrit do të zhvillojnë një seri bisedimesh individuale me lojtarët e skuadrës për të negociuar një marrëveshje për t’u marrë me problemet ekonomike : propozimi për skuadrën e Interit është që të heqë dorë nga pagat mujore në nëntor dhe dhjetor , tashmë të shtyra në muajt e fundit. Në bilanc, rreth 25 milionë euro bruto që Interi dëshiron të kursejë, por kërkesa nuk po gjen favorin e lojtarëve të Contes.

Nëse një marrëveshje nuk gjendet, Suning duhet të zgjedhë një plan B ose në modifikimin individual të kontratës që do të lejojë të lehtësojë bilancin që mbaron më 30 qershor dhe që lojtarët të marrin atë që është rënë dakord. Një marrëveshje në këtë kuptim është shumë më e lehtë për tu arritur, por operacioni nuk do të jetë aq i thjeshtë duke marrë parasysh situatat e ndryshme kontraktuale të lojtarëve të ndryshëm, midis atyre që skadojnë dhe atyre që mund të mbështeten në një marrëveshje afatgjatë.

Çështja e vërtetë që mund të ndryshojë të ardhmen e Interit ka të bëjë me aspektin teknik . Antonio Conte së pari kërkoi  siguri për projektin sportiv të sezonit të ardhshëm. Në mënyrë të ngjashme, shumica e lojtarëve do të presin që kjo përballje të ngushëllohet që lideri i tyre do të mbetet në krye të ekipit edhe në kampionatin e ardhshëm për të synuar të bëjnë më mirë edhe në Champions League. /albeu.com/


Shtuar 10.05.2021 12:51

Tags: ,