Lippi zbulon sekretin e suksesit të tij

Të kesh një yll në skuadër mund të ndryshojë në mënyrë radikale ambiciet e skuadrës.

Por do të ishte një gabim i madh të anashkalohej rëndësia e grupit dhe kolektivi.

Për këtë është i bindur Marcello Lippi.

Ish-trajneri i Italisë kampione e  botës në 2006-ën ka zbuluar në një intervistë të dhënë gjatë Festival dello Sport të Trento-s, i organizuar nga Gazzetta dello Sport, se cilat kanë qenë metodat e tij të punës:

“Gjithmonë kam kërkuar të krijoj disa grupe pune që të kishin qëllimeë caktuara psikologjike. Para gjithçkaje, kam kërkuar të futem në mendjen e lojtarëve”, ka thënë Lippi.

“Askush nuk duhej të bënte fenomenin, sepse fenomenët nuk i fitojnë vetëm ndeshjet”.


Shtuar 11.10.2021 20:22

Tags: ,