Ceferin mendon t’i ndëshkojë klubet themeluese të Superligës, Infantino kundërshton

Nëse projekti i Superligës tani është vetëm një kujtim i paqartë, mbetet të shihet se çfarë do të ndodhë me klubet themeluese. Nëse presidenti i UEFA-s Aleksander Ceferin dëshiron të ndëshkoi këta të fundit , Gianni Infantino, shefi i FIFA-s nuk është do i këtij mendimi dhe preferon të qetësojë situatën.

“Krijimi i një ligë separatiste nuk është vetëm e papranueshme, por thjesht e paimagjinueshme.”

A mund të flasim për ndëshkime të mundshme për klubet themeluese?

“Disa veprime duhet të kenë pasoja dhe të gjithë duhet të marrin përgjegjësi, por ne duhet të jemi gjithmonë të kujdesshëm kur bëhet fjalë për dënime. Kur dënojmë për shembull një klub, ju gjithashtu ndëshkoni lojtarë, trajnerë, tifozë, të cilët nuk kanë asnjë lidhje me të.”

Çfarë mendoni për Ceferin?

“Një udhëheqës ka për detyrë të pyesë veten pse kemi ardhur në këtë pikë.”


Shtuar 6.05.2021 09:33