Nga darka në Elbasan, te takimi Rama-Vuçiç-Zaev dhe konferenca për shtyp, zbardhet agjenda e “Open Balkan”

Ditën e sotme në Tiranë pritet të mbërrijë presidenti i Serbisë Aleksandër Vuçiç, kryeministri maqedonas Zoran Zaev në kuadër të samitit “Open Balkan”.

Më poshtë keni agjendën dy ditore:

AXHENDA DATA 20 DHJETOR

18.30 – Mbërritja në Elbasan

19.00 – Darka zyrtare e delegacionit

Të pranishëm në këtë darkë zyrtare janë

Kryeministri Edi Rama,

Presidenti i Serbisë Aleksandar Vučić

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj

Ministrja e Bujqësisë, Frida Krifca

Zëvendëskryeministër dhe Ministri i Agrokulturës së Serbisë, Branislav Nedimović,

Zëvendëskryeministër dhe Ministri i Financave të Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovacevski

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Menaxhimit të ujërave, Trajan Dimkovski

Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë së Serbisë, Marko Cadez

Kryetarja e Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë, Ines Muçostepa

Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë së Maqedonisë së Veriut, Antoni Peshev

Këshilltar i Lartë në Këshillin Atlantik, Jim O’Brien

Zëvendëskryetari i Fondacioneve të Shoqërisë së Hapur, Alex Soros

AXHENDA DATA 21 DHJETOR

09.00 – Mbërritja e delegacioneve në Pallatin e Brigadave (mundësi foto)

09.05 – Takimi i 3 drejtuesve (Në Pallatin e Brigadave)

Kryeministri Edi Rama, president ii Serbisë, Aleksandër Vuçiç dhe kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev

09.30 – Seancë Plenare

I pari që merr fjalën:

Kryeministri Edi Rama

Presidenti serb, Aleksandar Vučić

Kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev

Komisioneri për Zgjerimin dhe Fqinjësinë Olivér Várhelyi

Sekretarja e Përgjithshme e Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal, Majlinda Bregu,

Drejtor i Sekretariatit të CEFTA-s, Emir Djikic

Drejtor i Komunitetit të Transportit, Matej Zakonjšek

Kryetar i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë së Serbisë, Marko Cadez

Në seancë marrin pjesë edhe krerët e dhomave të tregtisë:

Ines Muçostepa, Antoni Peshev,

10.30 – Pushim

10.45 – Diskutimi i liderëve mbi Axhendën e Ardhshme për Ballkanin e Hapur

11.30 – Ceremonia e nënshkrimit

1. Marrëveshja për kushtet për akses të lirë në tregun e punës në Ballkanin Perëndimor.

2. Marrëveshja për ndërlidhjen e skemave të identifikimit elektronik të qytetarëve të Ballkanit Perëndimor.

3. Marrëveshja ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës së Serbisë dhe Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut për bashkëpunim në fushën e veterinarisë, sigurisë ushqimore dhe ushqimore për kafshë dhe fitosanitare në Ballkanin Perëndimor.

4. Marrëveshja ndërmjet Qeverisë së Republikës së Serbisë dhe Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë për njohjen reciproke të autorizimeve të operatorit ekonomik të autorizuar – siguri dhe siguri (AEOS).

5. Marrëveshja ndërmjet Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë për njohjen reciproke të autorizimeve të operatorit ekonomik të autorizuar – siguri dhe siguri (AEOS).

12.00 – Forumi Rajonal për Bujqësi dhe Bashkëpunim Rajonal

Paneli:

Edi Rama, Prime Minister of the Republic of Albania

Ministria e Financave, Delina Ibrahimaj

Ministrja e Bujqësisë, Frida Krifca

Presidenti serb, Aleksandar Vučić

Branislav Nedimović

Siniša Mali

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev

Dimitar Kovacevski

Trajan Dimkovski

Ines Muçostepa

Në seancë marrin pjesë edhe:

Kryetarët e dhomave të tregtisë + 5 përfaqësues të agrobiznesit

13.00 – Konferencë e përbashkët për shtyp e tre liderëve të Iniciativës Ballkanike të Hapur

14.00 – Dreka zyrtare

16.00 – Nisja e delegacioneve

/albeu.com/


Shtuar 20.12.2021 10:16