Arrestohet për shpërdorim detyre punonjësi i Policisë Kufitare në Portin e Durrësit, Balla: Bashkëpunim me SPAK për vetëpastrimin e Policisë

Vijon procesi i vetëpastrimit në Policinë e Shtetit. Ministri i Brendshëm, Taulant Balla u shpreh sot se, falë hetimit të Agjencisë së Mbikqyrjes Policore në bashkëpunim me Prokurorinë e Jurisdiksionit të Përgjithshëm Durrës është arrestuar një punonjës i Policisë Kufitare në Portin e Durrësit, i dyshuar për veprën penale “Shpërdorim i detyrës”.

“Bashkëpunimi edhe më i ngushtë i Agjencisë së Mbikëqyrjes Policore dhe Prokurorisë së Posaçme, sa i përket shkëmbimit të informacioneve lidhur me përfshirjen e mundshme të punonjësve të policisë në veprimtari të paligjshme, do të kontribuojë ndjeshëm në realizimin me sukses të procesit të vetëpastrimit dhe, mbi të gjitha, në rritjen e llogaridhënies dhe të besueshmërisë së organizatës së Policisë së Shtetit, si institucion kyç për garantimin e rendit dhe sigurisë në vend, ku besimi dhe bashkëpunimi me institucionet e tjera dhe publikun përbëjnë kusht themelor”, theksoi Balla.


Shtuar 5.04.2024 18:30