Paska një arsye pse Mbretëresha Elizabeth, pavarësisht moshës, është ende e aftë të punojë!

Mbretëresha është e disiplinuar mendërisht dhe bën një rrugë të gjatë për të shpjeguar aftësinë e saj për të punuar ende në moshën 95-vjeçare, ka thënë një eksperte mbretërore. Ky vit ka qenë një vit veçanërisht i vështirë për monarken, jo më pak pasi në prill, burri i saj i dashur Princi Philip vdiq në moshën 99-vjeçare. Ajo ka vuajtur gjithashtu probleme shëndetësore që e panë të pushonte me urdhër të mjekëve dhe të kryente vetëm detyra të lehta si audienca virtuale pasi kaloi një natë në spital për analizat paraprake në tetor.

Më vonë ajo e ndrydhi shpinën duke e detyruar të tërhiqej nga pjesëmarrja në shërbimin vjetor të së Dielës së Përkujtimit në Cenotaph në Londrën Qendrore. Biografja e vjetër e Mbretëreshës Ingrid Seward ka thënë për revistën PEOPLE se aftësia e saj ka qenë jashtëzakonisht e dobishme në jetën e saj.

Në thelb, ajo i vendos gjërat në një kuti dhe thotë që mund të trajtohen të enjten, për shembull. Ajo nuk do të lejojë që gjërat të grumbullohen mbi të. Ajo është e disiplinuar mendërisht dhe kjo e ka ndihmuar gjatë këtyre 70 viteve. Kjo i ka mundësuar asaj që të merret me të gjitha gjërat dhe të mos lejojë që gjërat ta mposhtin atë. Kjo shkon shumë drejt shpjegimit të aftësisë së saj për të qenë në gjendje të punojë ende në këtë moshë.

Komentet e saj vijnë pasi javën e kaluar u raportua se Mbretëresha do të mbajë mbledhjen e saj të zakonshme familjare të Krishtlindjeve në Sandringham dhe mund të bëjë një paraqitje publike për herë të parë që nga fillimi i vjeshtës.


Shtuar 15.12.2021 10:02