“Bukuroshet e fjetura” në Met Gala 2024, mesazhi i temës për këtë vit

Aktorë, muzikantë dhe manjatë biznesi do të jenë ndër ata që do të vishen për të bërë përshtypje në mbledhjen e fondeve në Muzeun Metropolitan të Artit në New York City. Edicioni i vitit 2024 i ekstravaganzës me kravata të zeza është frymëzuar nga Kopshti i Kohës, një tregim i shkurtër nga autori i fantashkencës shkencore britanike të Valës së Re, JG Ballard, shkruan BBC. Tema e këtij viti është “Bukuroshet e Fjetura: Rizgjimi i modës”, por kodi i veshjes është “Kopshti i kësaj Kohe”. (lexo këtu)

Ngjarja vjetore e mbledhjes së fondeve është shndërruar në një lloj Olimpiade të modës, me një listë të ftuarish të kategorisë A. Shfaqja “nuk ka të bëjë me përrallat e Vëllezërve Grimm apo Disney, por përkundrazi festimin e veshjeve dhe modës aq të brishtë sa nuk mund të vishet më kurrë dhe kështu janë bukuroshet e fjetura në arkivat skrupuloze të Institutit të Kostumeve”.

Inteligjenca artificiale, imazhet e krijuara nga kompjuteri, rrezet X dhe pamjet zanore do të përdoren në “aktivizimet kreative dhe zhytëse të krijuara për të përcjellë erërat, tingujt, teksturat dhe lëvizjet” e këtyre artikujve, sipas faqes së internetit të muzeut.

Sipas opinionit të krijuesve të kësaj teme, s’do të ishte çudi që të shikojmë edhe veshje të frymëzuara si pizhame: këmisha nate, fustane slip dhe ndoshta edhe dantella.”


Shtuar 7.05.2024 11:26