Uji i detit kundër plakjes: Zbuloni risinë e fundit për kujdesin e lëkurës

Deti është një burim i çmuar, por ju tashmë e dini këtë. Një vend misterioz, i cili ende nuk ka zbuluar të gjitha sekretet e tij. Dhe, mbi të gjitha, prej të cilave mijëra specie nuk janë zbuluar ende: thuhet, në fakt, se njihen vetëm 1% e organizmave që jetojnë në det.

Ujërat e oqeaneve, janë të pasura me mikroorganizma për t’u studiuar dhe mësuar. Në një det pasigurish një gjë është e sigurt: kozmetika e pasuruar me ujë deti mund të japë vërtet përfitime të mëdha për lëkurën.

Bëhuni gati të befasoheni nga kozmetika me ujë deti, një burim biologjik për lëkurën, por edhe një burim i çmuar i përbërësve aktivë anti-plakje.

Gjëja e parë që duhet të dini është se ekstrakte detare kursejnë ujë dhe pesticide. Në fakt, qofshin algat apo vetë uji, gjithçka që vjen nga deti nuk ka për elementë shtesë. Metoda e marrjes së përbërësve të nevojshëm nuk është e dëmshme për mjedisin. Uji i detit, pra, është një nga pak përbërësit kozmetikë që mund të përdoret i pastër, madje edhe drejtpërdrejt nga natyra.

Në fakt, zhytja në det mund të ndihmojë në luftimin e akneve dhe dermatitit, por gjithashtu të shërojë plagët. Falë kripës, për më tepër, deti është një aleat i shkëlqyeshëm për të zbutur lëkurën, duke e pastruar dhe detoksifikuar atë pa ndryshuar ekuilibrin e saj hidrolipidik.

Të gjitha përfitimet e kozmetikës me ujë deti.

Dihen vetitë terapeutike të detit për lëkurën e fytyrës dhe trupit: veprimi i ujit të detit është ringjallës, pastrues dhe antibakterial. Sekreti qëndron midis përbërjes kimike të ujit të detit dhe lëkurës. Deti jep shkëlqim dhe elasticitet: për qelizat, në fakt, një serum me ujë deti përfaqëson një kthim në një mjedis ideal jetese. Në këtë mënyrë, optimizohet asimilimi i përbërësve aktivë të dobishëm. Ngjashmëria midis lëkurës dhe mjedisit detar manifestohet gjithashtu në alga. Një pjesë e lëkurës dhe një pjesë e mikroalgave, janë strukturalisht shumë të ngjashme. Dallimi i vetëm është se lëkura, për të mbrojtur veten, prodhon polisaharide, ndërsa algat mbrohen përmes sheqernave.


Shtuar 19.07.2021 14:59