Të gjitha arsyet pse ju duhet një Binjak në jetën tuaj

Binjakët duhet patjetër të ketë një vend në jetën tuaj, ose si një mik ose si një shok dhe në vijim 10 arsyet do të ju tregoj pse.

1.E para dhe më e rëndësishmja do t’ju mësojë të mos “hidhni” gjithçka që ju vjen në mendje por të zgjidhni me kujdes të veçantë çdo fjalë që del nga goja juaj.

2.Gjithmonë do të ketë një informacion, një lajm, një këshillë mjaft të dobishme dhe siç dihet informacioni i saktë në kohën tonë është thelbësor.

3.Do t’ju mësojë të përdorni mënyra fleksibël, të tilla si një gënjeshtër e mirë ose një justifikim, kur jeni të ngushtë ose dëshironi të shmangni situata të vështira.

4.Ai mund t’ju japë seminare se si mund të komunikoni më mirë idetë, pozicionet, mendimet tuaja dhe t’i paraqitni ato në mënyrën më të mirë për të pasur një ndikim.

5.Ju do të mësoni të mendoni dhe besoni në mendjen tuaj dhe aftësitë e saj, si dhe ta praktikoni atë vazhdimisht në mënyrë që të mos bie në pasivitet.

6.Do ta kuptoni që gjithçka ka dy anë, të cilat është mirë t’i dini dhe më pas të nxirrni përfundime.

7.Do t’ju mësojë se pavarësisht shkallës që keni, Universiteti i Jetës është më i rëndësishëm sepse nëse nuk jeni në “shesh” për të ditur se si funksionon, nuk do të mësoni asgjë.

8.Ju do të mësoni se çelësi për të mos u plakur është të mbash freskinë dhe lumturinë e viteve të adoleshencës, ku dëshironit të jetonit në maksimum, të mësonit vazhdimisht gjëra, të fitonit përvoja dhe të besonit se gjithçka ishte e mundur, sepse vetëm atëherë do të gëlltitet nga rutina.

9.Ju do të shpërndani mitin “kurioziteti e vrau macen”. Ju duhet të kërkoni, të sfidoni, të përpiqeni të zbuloni se çfarë fshihet pas çdo fraze dhe veprimi. Pra mos “ta gëlltisni atë të papërpunuar”.

10.Do t’ju mësojë të ecni përpara dhe të mos ngecni askund.

Shtuar 27.05.2021 08:57