Studimi i fundit: Qeskat e çajit lëshojnë substanca që mund të shkaktojnë sëmundjen e rrezikshme

96% e pirësve të çajit përdorin çajin në qeska në vend të çajit me gjethe.

Filxhani i çajit që pini ju, mund të jetë i infektuar me miliona grimca plastike, raporton “Independent”.

Studimi i ri i bërë rreth ndotjes nga grimcat mikroskopike të plastikës në ushqimet tona ka shfaqur diçka shumë shqetësuese.

Një person mesatarisht konsumon të paktën 4 filxhanë çaj në javë dhe ndërkohë që ne supozojmë se qeskat janë të përbëra nga letra, ato përmbajnë polipropilen, që është substancë sintetike plastike.

Aplikimi i ujit të nxehtë në qeskën e çajit shkakton lirimin e mikrogrimcave në pijen tuaj.

Edhe pse nuk ka mjaftueshëm prova për këtë, besohet se këto mikrogrimca plastike janë një shkaktarë i fuqishëm i kacerit tek njerëzit.

Kërkuesit thonë se grimcat e mbetura në çaj, janë me mijëra herë më të shumta sesa në ushqime të tjera.

Ata janë të shqetësuar për pasojat kronike që këto grimca do të lënë pas tek përdoruesit.