Si të menaxhoni pavendosmërinë tuaj me tre hapa të thjeshtë

Shpesh herë na ndodh të jemi të pavendosur për shumë gjëra. Mungesa e besimit në aftësitë tuaja është vetëm një mentalitet. Për këtë arsye, albeu.com do t’ju tregojë hapat që duhet të ndiqni për të marrë lehtë vendime.

Hapi 1: bëni zgjedhje

Pyesni veten se çfarë doni të bëni pavarësisht nëse e bëni. Ju duhet të dini se cilat janë preferencat tuaja në mënyrë që të mund të organizoni një plan. Mos harroni se nuk ka të drejtë apo të gabuar në dëshira.

Hapi 2: vlerësoni zgjedhjet tuaja

Bëni një listë të të gjitha opsioneve tuaja të mundshme. Vini re ato që kanë një shans të mirë për t’u zbatuar. Diku tjetër, vini re opsionet që janë më pak realiste. Gjithashtu, shkruani të mirat dhe të këqijat e secilit opsion. Jini gjithmonë në gatishmëri, sepse pavarësisht nga zgjedhja juaj, ka faktorë ekzogjenë që mund të mos i keni llogaritur.

Hapi 3: vendosni një afat kohor

Pasi të keni vendosur se çfarë doni të bëni, mendoni kur doni të zbatoni vendimin tuaj. Sigurohuni që koha është realiste në mënyrë që të mund të zbatoni vendimin tuaj.

Dhe në fund mos harroni: Nuk ka zgjidhje apo vendim të drejtë dhe të përsosur. Askush nuk mund të garantojë suksesin e projektit tuaj. Por ndjenja e lirisë që unë vendos për veten time është shpëtimi dhe një lëvizje e mundshme e prekshme që dëshmon se ju po merrni përgjegjësinë për veten tuaj. Kur të çliroheni nga pavendosmëria, do të jeni në gjendje të fitoni kontroll dhe përgjegjësi për dëshirat dhe veprimet që i shoqërojnë ato, dhe të ndiheni vërtet të lirë./albeu.com


Shtuar 24.09.2021 19:20