Si ta shkrini shpejt mishin? Ka një mënyrë të drejtë, dhe definitivisht nuk është uji i nxehtë

Si ta shkrini shpejt mishin nga ngrirja? Shihni metodat më të mira.

Mënyra më e mirë për të shkrirë mishin është ta mbani në frigorifer. Fatkeqësisht, mishi shkrihet në këtë mënyrë për shumë më gjatë, prandaj ne zakonisht kërkojmë mënyra të tjera për të shkrirë mishin.

Ujë i ftohtë

Uji i ftohtë është mënyra më e mirë për të shkrirë shpejt mishin. Për ta bërë këtë, vendosni mishin në një tas ose tenxhere me ujë të ftohtë. Është gjithashtu e rëndësishme të ndërroni ujin çdo gjysmë ore. Vlen të kujtohet se nuk duhet të përpiqeni kurrë të shkrini mishin me ujë të nxehtë, shkruan albeu.com.

Kjo është padyshim një metodë shumë e shpejtë, por mund të bëjë më shumë dëm sesa dobi. Mishi i shkrirë me ujë të nxehtë do të ketë një erë të pakëndshme dhe për shkak të ujit të nxehtë, bakteret mund të fillojnë të shumohen në të, gjë që mund të çojë në helmim.

Disa njerëz rekomandojnë ngrohtësisht përdorimin e një furrë me mikrovalë për të shkrirë mishin. Për këtë qëllim, mishi i ngrirë gjithashtu duhet të vendoset në një enë të përshtatshme dhe pastaj të ndizni furrën me mikrovalë dhe ta vendosni në programin e duhur. Duhet të kihet parasysh se shkrirja e tillë e shpejtë mund të çojë në zhvillimin e baktereve, ndaj mishi i shkrirë në këtë mënyrë duhet të përpunohet menjëherë. /albeu.com/

Shtuar 19.06.2022 21:41