Si dallohet stresi nga depresioni, mjekja psikiatre: Kur mund të kurohet

Çdo ditë e më shumë, stresi është prezent në jetën tonë. Mirë po gjendjet e vazhdueshme të stresit mund të shkaktojnë depresion. Mjekja psikiatre Irena Thoma, tregon se si mund të kuptohet depresioni. Sipas saj, nëse kapet në kohë mund të kurohet thotë ajo për ABC

Stresi është kthyer në një prej shkaktarëve më të mëdhenj të depresionit. Shpesh njerëzit të ndikuar nga situata të ndryshme përjetojnë stres. Mirëpo ndonjëherë gjendje të tilla mund të neglizhohen. Mjekja psikiatre Irena Thoma tregon se si mund të kuptohet depresioni.

Sipas mjekes shërimi i depresionit varet shumë, nëse kapet në kohë.

Depresioni nuk shkaktohet vetëm nga ngjarje të rënda të jetës. Në shumicën e rasteve depresioni është dhe genetik.


Shtuar 14.01.2022 11:43