Shenjat që tregojnë se keni mungesë kalciumi

Është e rëndësishme të hani ushqime të pasura me kalcium si pjesë e dietës tuaj të ekuilibruar. Ky metal përbën 40% të eshtrave dhe mungesa e tij në dietë mund të çojë në osteoporozë.

Ju gjithashtu keni nevojë për një sasi të mirë të vitaminës D për të absorbuar më shumë kalcium nga ushqimi.

Më poshtë albeu.com do t’ju tregojë se cilat janë shënjat që tregojnë se keni mungesë kalciumi.

– Ngërçe muskulore ose dobësi

– Shkalla jonormale e zemrës

– Mpirje ose ndjesi shpimi gjilpërash në gishta

– Humbje ose konfuzion të kujtesës

– Thonjtë e dobët ose të brishtë

– Thyerje e lehtë e kockave./albeu.com


Shtuar 20.10.2021 21:41