Arsyeja pse ndihemi të trishtuar në ditët me shi

Keni takime të rëndësishme gjatë gjithë ditës dhe duhet të lëvizni sa në një vend në tjetrin. Jashtë bie shi dhe bën ftohtë dhe do të jepje çdo gjë të qëndroje edhe 5 minuta më shumë në shtrat. Mirëpo, kjo është e pamundur. Duhet të ngrihesh dhe të kryesh punët e ditës.

Gjithsesi, gjatë orëve do të ndjeni një trishtim të madh. Pse?

Stinët ndikojnë në gjendjen shpirtërore dhe në humorin tonë. Nuk është thjesht një rastësi që ju jeni të trishtuar në një ditë me shi dhe të lumtur në një ditë të bukur, të gjitha lidhen me shkencën. Trupi juaj mund të reagojë ndaj motit në mënyra të ndryshme, në varësi të personit dhe personalitetit të tij.

Disa mund të thonë se moti nuk mund të ndikojë në humorin e tyre, nëse nuk e lejojnë. Sipas një studimi, meshkujt janë në gjendje të mos e lejojnë motin të ndikojë në humorin e tyre, më lehtë sesa gratë. Ata thjesht injorojnë motin dhe ndryshojnë planet e tyre rreth tij. Pra, gratë janë më pak të ndjeshme për të ndryshuar planet, gjë që ndikon në humorin e tyre. Sërish, çdo gjë varet nga personi, ambient i tyre dhe mënyra se si reagojnë në situata të caktuara.

Një shembull tjetër interesant, ku mund të vërtetohet teoria (ditët me shi na trishtojnë) është fakti që shtetet me diell janë vendet më lumtura. Mendojeni seriozisht këtë gjë.

Florida dhe Kalifornia janë të mbushura me njerëz kryesisht të lumtur dhe ka shumë të ngjarë për shkak të motit ideal që mbizotron gjatë gjithë vitit. Megjithëse ndikimet e motit ndryshojnë në varësi të situatës, konsensusi duhet të jetë: pavarësisht se çfarë lloj personi jeni, nuk mund të ndaloni mënyrën si ndiheni kur dilni jashtë çdo ditë.


Shtuar 19.04.2021 11:13